Emoția performanțelor, susținerea tezelor de Licență, Facultatea Filologie și Istorie

Susținerea tezelor de licență la Programul „Limba și literatura română” în cadrul Catedrei de specialitate a Facultății de Filologie și Istorie a UPSC a constituit un prilej de reală satisfacție în manifestarea competențelor ca achiziții fundamentale de studii, dobândite de către studentele antrenate în procesul de profesionalizare. Principiul științific și cel metodologic au guvernat planul conținuturilor valorificate. Interacțiunile verbale ale licențiatelor cu membrii Comisiei de evaluare au prilejuit un interesant dialog pe linia de implicare a finalităților academice ale programului de formare.

Spiritul critic, euristica și atitudinea creativă în raport cu problemele de actualitate teoretică și metodologică,  abordate constructiv în actul susținerii propriu-zisei a tezelor, au pus în valoare manifestări comportamentale responsabile și au etalat calități profesionale de admirat la specialistele-debutante în demersul didactic la limba si literatura română pe filiera gimnazială și liceală, în școala națională.

O nouă generație de pedagogi marca UPSC intră în școala de cultură generală, curioși și toleranți la experiențe didactice inovative.

O nouă cultură lingvistică și literar-artistică își așteaptă implementarea.

Universitatea cu personalitate – UPSC – rămâne în așteptarea studenților dornici să se implice în studiul limbii și literaturii romane, pentru continuitatea lingvistică și culturală în școala care formează cetățeni activi și responsabili în planul identității naționale.

Loading