Activități informative, de Ziua mondială de combatere a tuberculozei

În data de 24 martie, în întreaga lume, este marcată Ziua mondială de combatere a tuberculozei. Această zi comemorează data la care doctorul Robert Koch, în anul 1882, a descoperit bacilul care provoacă tuberculoza, ceea ce a deschis calea spre diagnosticarea și vindecarea acestei boli grave.

În acest context, pe parcursul săptămânii curente, dna Radvan Veronica, medic în cadrul UPSC, a desfășurat mai multe activități cu scopul de a informa studenții despre consecințele devastatoare asupra stării de sănătate. Participanților le-au fost prezentate informații despre cele mai frecvente simptome ale tuberculozei, care afectează, cel mai frecvent, plămânii, dar pot fi atacate şi oasele, rinichii, ganglionii limfatici, sistemul nervos central etc. De asemenea, au fost expuse riscurile de infectare, precum și metodele de prevenire ale acestei maladii, care, la nivel global, conform statisticilor, la fiecare 3 minute, ia viața unei persoane.

  • În Republica Moldova, diagnosticul și tratamentul tuberculozei este gratuit, iar adresarea la timp după asistență medicală și administrarea cu strictețe a tratamentului indicat sunt componentele de bază pentru un tratament de succes.

Loading