De Ziua Internațională a Studenților, La mulți ani, dragi studenți!

Dragi studenți,

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studentului, vă adresăm sincer, cu mare drag și multă prețuire, felicitări şi urări de bine!

Importanța comunității studențești în societate este evidentă în fiecare zi. Studențimea a fost și este acea forță viabilă, progresivă și capabilă să apere idealurile și valorile general umane fără de care nici o societate nu ar putea exista. În toți cei peste 80 de ani de activitate, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a valorificat continuu potențialul studenților, deschizându-le noi orizonturi, noi oportunități de studii și mobilități academice. În toate cele 8 decenii de când se comemorează la nivel mondial Ziua Internațională a Studenților, studenții au demonstrat, prin activism și implicare, că vocea studențească trebuie și merită să fie auzită și respectată pentru că studenții sunt principalul motor în dezvoltarea societății.

Anii de studenție reprezintă nu doar una dintre cele mai frumoase etape ale vieții, ci și o stare de spirit. Anii de studenție sunt marcați de emoții intense, prietenii noi, idealuri consacrate, descoperiri incredibile, multă muncă și responsabilitate, rămâne în amintire pentru toată viața.

Vă dorim, dragi studenți, să aveți mereu parte de succese mari, realizări frumoase, inspirație continuă și energie inepuizabilă, mult curaj, încredere și perseverență!

Cu drag și prețuire,

Administrația UPSC

_______________________________

La nivel internațional, 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfăşurate la Praga. Atunci 9 studenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1200 au fost trimiţi în lagăre de concentrare. Republica Moldova comemorează oficial această zi din 1990.

Loading