Cu ocazia Zilei Mondiale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, mesajul Rectorului UPSC, Dna Alexandra Barbăneagră

Distinși membri ai comunității științifice, în prezent, când știința progresează într-un ritm nemaipomenit, rolul pedagogului și al omului de știință dedicat cercetărilor în domeniul Științelor Educației este tot mai accentuat. Cercetarea științifică contribuie la cunoașterea ființei umane, la dezvoltarea relațiilor inter-umane de calitate, la educarea tinerilor generații în spiritul armoniei și al bunăstării.

Pe tot parcursul celor peste 80 de ani de activitate, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a creat și continuă să creeze nume notorii în mediul academic național și internațional. Pledăm, încontinuare, pentru cercetare și inovare, pentru valorificarea rezultatelor și excelenței din cercetare în procesul de instruire a tinerei generații, deoarece considerăm că acestea constituie factorul principal în dezvoltarea armonioasă societății.

Vă exprimăm respectul și gratitudinea întregii societăți pentru valorizarea responsabilă a creativității, pentru transformarea cu pasiune, tenacitate și dăruire de sine, a ideilor în realități, în numele păcii și al dezvoltării. Fie ca știința să ne ajute să devenim mai buni și mai încrezători, să ne deschidă calea către un viitor fericit, luminos și prosper!

Cu prețuire, Alexandra BARBĂNEAGRĂ,

Rector UPSC

Loading