Profesorul Semion Goldin de la Universitatea Ebraică din Ierusalim la orele de curs cu studenții facultății de Filologie și Istorie

Studenții Facultății de Filologie și Istorie, UPSC, au onoarea de a participa, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2022, la un curs de 10 ore academice predate de dl. dr. Semion GOLDIN de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, aflat în R. Moldova într-o mobilitate academică.

Pe parcursul acestor 5 zile, în discuție sunt aduse subiecte din Istoria evreiască în Europa de Est ca parte a istoriei etnice a regiunii, fiind un curs tematic introductiv. Se discută despre societatea tradițională evreiască în Europa medievală: fundamente ideologice și sociale, statut juridic și viață economică, secolele XI – XVII: de la primele comunități până la migrația masivă din Occident, împărțirea Poloniei, sec. al XVIII-lea, al XIX-lea. De asemenea,este prezentată informație despre mișcările politice evreiești moderne și sionismul în contextul naționalismului est-european, precum și despre minoritatea evreiască din Europa de Est și în URSS în perioada interbelică, Holocaustul.

Studenții, prezenți la orele de curs, manifestă interes și curiozitate pentru tematica expusă, descoperind noi detalii istorice. Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău își exprimă gratitudinea către dl. dr. Semion GOLDIN de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și speră la alte noi colaborări frumoase.

Loading