La mulți ani, Stimată Doamnă Maria Hadârcă!

Dna Maria Hadârcă este un nume de referință în pedagogia autohtonă, care a parcurs toate treptele carierei didactice: de la profesor școlar de limba și literatura română – la metodist, inspector, specialist principal la Ministerul Educației și Cercetării, iar din 2002 este angajată la Institutul de Științe ale Educației, ocupând, pe rând, funcțiile de lector superior, cercetător științific, șefă de sector și coordonator de proiecte de cercetare. Este coautor de curriculum la limba și literatura română (ediția 2000, 2006, 2020), de strategii și standarde educaționale la această disciplină de studii, de manuale școlare și ghiduri metodologice de implementare a inovațiilor curriculare în procesul de învățământ, ceea ce evidențiază aportul său esențial la dezvoltarea și modernizarea sistemului și procesului educațional din R. Moldova.

La frumosul jubileu marcat astăzi de către colega noastră, Doamna conf. univ., dr. Maria HADÂRCĂ, cercetător științific, coordonator în cadrul proiectului de Stat „Reconfigurarea procesului de învățare de învățare din învățământul general în contextul provocărilor societale” îi urăm La mulți ani cu zile senine!

Să aveți, Stimată Doamnă, sănătate multă, bucurii nenumărate, inspirație continuă, forțe creatoare,  pace în suflet și încredere în viitor! Vă mulțumim pentru dedicație, noblețe și profesionalism!

Loading