UPSC extinde parteneriatele de colaborare cu Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova

La 29 iulie 2022  în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a avut loc o întâlnire de lucru cu Excelenţa Sa Gudsi Osmanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova. În cadrul vizitei s-au discutat mai multe aspecte privind viitoarele colaborări, consolidarea relațiilor moldo-azere, stabilirea parteneriatelor, schimbului de bune practici dintre UPSC și Universitățile azere, crearea în cadrul UPSC a unui Centru cultural azer, pentru promovarea limbii, culturii și istoriei poporului azer în Diaspora azeră din RM.

Rectorul UPSC, Alexandra Barbăneagră, dr. conf. a prezentat Universitatea, proiectele în derulare, planurile de dezvoltare ale UPSC, intențiile de extindere a ofertei educaționale, sporire a  vizibilității, atractivității instituției la nivel național şi internațional.

De asemenea a fost exprimată deschiderea și interesul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pentru consolidarea relaţiilor bilaterale dintre Ambasada Republicii Azerbaidjan în Moldova, instituțiile de învățământ superior azere privind  dezvoltarea de proiecte, programe comune educaționale și de cercetare, schimb de bune practici, realizarea mobilităților academice a cadrelor didactice și a studenților, promovarea  tehnologiilor inovaționale modern în sistemul de învățământ etc.

La eveniment au fost prezenți și alți reprezentanți ai Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, președintele Congresului azerilor din RM Ălicin Abramov etc., precum și membrii echipei manageriale a UPSC. Astfel, s-au pus bazele unui nou parteneriat dintre UPSC și Ambasada Republicii Azerbaidjan în RM, a fost exprimată intenția comună de a stabili o cooperare sistemică dintre parteneri.

Loading