UPSC la Festivalul regional al studenților francofoni

În perioada 11-15 iulie, studenta anului IV de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Specialitatea Franceză / Engleză, Cristina Chifa, a participat la a IXa ediție a Festivalului regional al studenților francofoni ai universităților membre AUF, organizat de AUF ECO împreună cu Universitatea POLITEHNICA din București. Cristina a aplicat la appelul lansat de AUF ECO și a fost selectată datorită situației sale academice foarte bune la un program francofon, multitudinea participărilor la diverse proiecte și activități francofone și desigur nivelului său avansat de limbă franceză.

Festivalul a reunit pentru o săptămână tineri francofoni din toate colțurile Regiunii Europa Centrală și de Est, pentru partajarea exeperienței francofone într-o atmosferă convivială. O diversitate de ateliere în limba franceză au fost propuse : redactarea articolelor de presă, crearea unui podcast audio, dans, pictură, fotografie, muzică, sport etc. Săptămâna instructivă și distractivă în context francofon s-a sfârșit cu gala festivă, înmânare de premii și divertisment.

Cristina Chifa a participat la atelierul de redactare a articolelor și cel de fotografie, și-a perfectat nivelul de limbă franceză și și-a creat prieteni francofoni noi din toată regiunea. Dânsa a rămas mulțumită de organizarea impecabilă din partea AUF ECO și Universitatea din București și este fericită pentru faptul că a avut posibilitatea de a crește din punct de vedere personal și profesional (lingvistic). Împreună cu alți colegi de la universitățile din Republica Moldova, membre ale AUF, studenta a prezentat excelent țara noastră în cadrul serilor tradiționale de la Festival.

Mulțumim Cristinei pentru interes, aplicare, participare, excelare, promovare a francofoniei și a tradițiilor noastre românești! Mulțumiri deosebite AUF ECO, BN AUF-Moldova și Universității Politehnice din București pentru această oportunitate oferită studenților noștri!

Loading