Diplome de absolvire, Promoția 2022, licență și master, Facultatea Filologie și Istorie

Convinși că anume cunoașterea limbii și istoriei neamului este cea dintâi carte de vizită a fiecărei persoane, absolvenții Facultății de Filologie și Istorie, UPSC, Licență și Master, cu interes pe toată perioada studiilor, astăzi, 15 iulie 2022, s-au bucurat să-și primească merituos diplomele.

Evenimentul festiv a fost moderat de dna conf. univ., dr. Gabriela Topor, decanul Facultății de Filologie și Istorie, care a remarcat faptul că promoția 2022 este o mândrie pentru UPSC. A urmat programul festiv al ceremoniei, unde au fost rostite felicitări, discursuri, mesaje de mulțumire și de admirație, au fost citite poezii, creații ale absolvenților. Mesaje de felicitare au rostit și dna conf. univ., dr. Ludmila Armașu-Canțîr, Prorector UPSC, dl. Profesor, dr. hab. Adrian Ghicov, șef al Catedrei limbă și literatură română, dna conf. univ,. dr. Svetlana Dermenji, șefă a Catedrei limbă și comunicare, dna conf. univ., dr. Larisa Noroc, dna conf. univ., dr. Liuba Petrenco și alte cadre didactice, care au stat la baza formării profesionale ale absolvenților și-au exprimat convingerea că Alma Mater rămâne mereu deschisă și își așteaptă discipolii să revină pentru instruire continuă și schimb de experiențe.

Cei 136 de absolvenți au trăit emoții inedite și au adus mulțumiri colectivului profesoral pentru cunoștințe, competențe, motivații și oportunități. Facultatea de Filologie și Istorie a UPSC este o adevărată oază de cunoaștere a limbii, literaturii și istoriei neamului nostru, dar și a literaturii și istoriei universale. Demn de remarcat este faptul că și Promoția 2022 a acestei Facultăți nu face o excepție și aduce, printre absolvenți, nume care, prin publicarea mai multor plachete de versuri, deja se evidențiază în literatură.

Dragi absolvenți, așa cum spunea Lucian Blaga: „Cine crede în zbor e stăpân peste zare”, vă îndemnăm să vă păstrați cutezanța, să vă fixați noi obiective, noi aspirații, să dați dovadă în continuare de perseverență și să atingeți noi înălțimi. Felicitări! La mai mult și la mai mare!

Loading