Catedra de filologie engleză și Centrul American, UPSC, în ajutor profesorilor de limba Engleză

Catedra de filologie Engleză, Facultatea Limbi și Literaturi Străine, în colaborare cu Centrul American, UPSC, în data de 21 mai 2022, a desfășurat atelierul „Idei de proiecte interculturale pentru profesorii de limba Engleză”, în format mixt, limba de comunicare  în cadrul atelierului a fost limba engleză.

Scopul formării a fost ghidarea profesorilor de limba engleză în procesul de integrare a elementelor de învățare interculturală în instruirea bazată pe proiecte. Participanții au fost instruiți cum să utilizeze instrumente practice ce vor spori în mod eficient atitudinile, cunoștințele și abilitățile de care elevii au nevoie pentru a interacționa cu succes într-un mediu intercultural.

Prezentatorul invitat, Dr. Daniela Munca-Aftenev, Director adjunct DGETS, Președinte AISE, a împărtășit experiența personală din activitatea profesională și a generat idei de proiecte interculturale pentru profesorii de limba Engleza. Astfel, acest atelier a servit drept punct de reper în îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților profesorilor de limba engleză pentru dezvoltarea competențelor interculturale la copii și tineri, prin intermediul metodei proiectului. Prezenți au fost 37 participați în format online și 15, în „Clasa Viitorului”, sala Google, format offline, care și-au exprimat dorința de a mai participa la asemenea activități, calificând evenimentul ca fiind un instrument indispensabil pentru atingerea performanțelor profesionale.

Moderatorii evenimentului – conf. univ., dr. Oxana Golubovschi, și lector univ., dr. Lilia Herța, cărora le mulțumim pentru implicare și dedicație.

Loading