Inițiativa UPSC, Proiectul GreenLight, parte al programului municipal Buget Civil 2022, clasat drept învingător

Inițiativa UPSC, Proiectul GreenLight, parte al programului municipal Buget Civil 2022, a ieșit învingător, în urma votului deschis, la care au participat cetățenii Republicii Moldova, pentru care vă suntem profund recunoscători!

Proiectul GreenLight este parte al programului de ecologizare instituțională lansat de UPSC – EcoCampus, care are drept scop formarea și dezvoltarea unui mod de gândire ecologic în rândul studenților, cadrelor didactice, comunității, în vederea creării unui echilibru dinamic în ecosistem, prin acțiuni concrete la nivel instituțional și comunitar.

Relevanța proiectului constă în conștientizarea de către studenți a legăturii care există între om şi natură, între cunoștințele dobândite la diferite discipline de studiu şi viața reală. Acest proiect le oferă posibilitatea studenților, în contact cu comunitatea, de a se implica şi organiza activități de susținere și protejare a mediului înconjurător.

Proiectul presupune o gamă largă de activități, axată pe următoarele direcții:

• MOTIVARE – mobilizarea cetățenilor Republicii Moldova pentru a susține prin vot public proiectul lansat (luna aprilie 2022).

• INFORMARE – organizarea activităților instructiv-aplicative de educație ecologică (luna mai 2022):

– Workshop cu genericul: ECO-TEHNOLOGII INOVATOARE LA TINE ÎN COMUNITATE, 19 mai 2022, ora 13:00 – 16:00, Clasa Viitorului, numărul maxim de participanți preconizați – 50 de studenți și cadre didactice.

– Excursie tematică la fabrica de selectare a deșeurilor, ABS Recycling Moldova, 23 mai 2022, numărul maxim de participanți preconizați – 25 de studenți și cadre didactice.

• IMPLEMENTARE – lucrări de pregătire a terenului și montarea panourilor de iluminare (lunile iunie și iulie 2022).

• LANSARE – activitate socio-culturală de sensibilizare ecologică: TÂRG ECOLOGIC DE TOAMNĂ, Scuarul UPSC, blocul I de studii, numărul maxim de participanți preconizați – 150 de studenți și cadre didactice (luna octombrie 2022).

Activitățile proiectului vor facilita conștientizarea de către studenți a problemelor moderne de mediu în Republica Moldova (importanța, relevanța și universalitatea acestora).

Loading