UPSC pledează pentru valorile europene: unitate și pace

Ziua Europei, 9 mai, reprezintă simbolul solidarității, al păcii și unității europene. Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, fiind partener în mai multe proiecte europene, se integrează în Spațiului European al Învățământului Superior și Cercetării. Cu interesul de a dezvolta și moderniza activitatea din domeniu, UPSC manifestă contiuu responsabilitate pentru alinierea cu standardele europene ale calității.

Parteneriatul și schimbul de experiențe cu învățământul superior european este un beneficiu incontestabil. Colaborarea cu Universitățile europene permite Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău să dezvolte și să modernizeze activitatea academică, devenind, astfel, mai compatibilă cu sistemul european orientat spre asigurarea calității, dar și mai atractivă la nivel național și internațional.

____________________

În fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985. Uniunea Europeană are în prezent 27 state membre.

Loading