Împreună spunem NU hărțuirii sexuale

Universitatea Padagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, împreună cu alte 4 Universități din RM, colaborează în cadrul proiectului „Advocacy pentru o protecție mai bună împotriva discriminării”, susținute de Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, în scopul creării spațiului protector în cadrul Universității.

În acest context, Universitatea face parte din campania „?̂???????̆ ?????? ?? ??̆??̦????? ???????” – o campanie națională de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău promovează toleranța zero față de hărțuirea sexuală, atât în cadrul Universității, cât și în afară acesteia.

Încurajăm toți membrii comunității universitare să sesizeze despre cazurile suspecte de hărțuire sexuală (manifestări de tipul mângâieri, îmbrățișări, atingeri ale corpului/hainelor, săruturi, blocarea trecerii, agresiune fizică, comentarii nedorite despre viața privată sau sexuală a persoanei, trimiterea de mesaje, sms-uri, e-mailuri pornografice şi/sau amenințătoare propuneri şi avansuri sexuale directe,  oferirea de cadouri cu tentă sexuală, etc.) la adresa electronică a Comisiei de etică și deontologie profesională comisia.etica@upsc.md.

Împreună putem preveni și combate cazurile de hărțuire sexuală, creând astfel spațiul sigur și protector pentru angajații, studenții și oaspeții Universității.

Mai multe detalii aici.

Loading