Ziua Internațională a Cărții pentru Copii – UPSC încurajează lectura

În fiecare an, începând cu 1967, în data de 2 aprilie este marcată Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și reprezintă data naşterii renumitului scriitorui danez Hans Christian Andersen, autorului celor mai cunoscute basme: „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Răţuşca cea urâtă”, „Crăiasa zăpezilor”, care au străbătut timpul, fiind îndrăgite şi în zilele noastre.

Marcarea acestei zile la nivel internațional vine să cultive copiilor dragostea pentru citit și să accentueze beneficiile pe care le aduce lectura. Prin toate programele de studii, UPSC promovează cultura lecturii și încurajează cititul, aceasta fiind și o tendință perpetuă a studenților noștri și a tuturor cadrelor didactice cu care suntem onorați să colaborăm.

Specialiștii menționează că lectura îmbunătățește memoria, are un efect calmant, te face mai inteligent, crește capacitatea de focalizare și atenția, crește bagajul de cunoștințe, capacitatea de exprimare și cultura generală. Și, nu în cele din urmă, cititul este o distracție ieftină și care nu deranjează vecinii!

Loading