Când purtăm în suflet pacea

Tot mai mulți ucraineni fug de urgia războiului și, în drumul spre o viață în pace, își găsesc refugiu temporar sau permanent în țara noastră. Nu putem fi indiferenți de situația dureroasă pe care o trăiesc și ne implicăm cu dedicație pentru a-i ajuta.

De aproape 2 săptămâni, CNIDE „Clasa Viitorului” din cadrul UPSC își deschide larg ușile pentru copiii refugiaților ucraineni care, cu mare drag, acceptă să participe în activități educaționale, de socializare și și ludice.

Studenții, profesorii Universității noastre, dar și voluntarii, trainerii și instructorii de Robotică de la „Clasa Viitorului” se dedică cu toată dăruirea pentru a le șterge lacrima și a le aduce zâmbetul pe buze și liniștea în suflet.

În preajma zilei de 8 Martie, copii au confecționat mărțișoare, felicitări și câte o brățară pentru a-și surprinde mamele. Dna conf. univ, dr. Ala Vitcovschii, catedra Pedagogia Învățământului Primar, s-a implicat activ, cu dăruire și din proprie inițiativă, fapt pentru care ne exprimăm profund recunoștința.

Și pentru că muzica a fost întotdeauna un remediu în vremurile de restriște, dl Vasile Chirilov, lector universitar la catedra Pedagogie prescolară, Educație Fizică și Dans și studenta Zepciuc Sorina, anul I, programul de studii Pedagogie în învățământul primar, au implicat copiii în activități muzicale, momente foarte apreciate de copii și părinții acestora.

Toate acestea sunt dovezi că atunci când suntem uniți și purtăm în suflet pacea, nimeni și nimic nu ne poate învinge.

Loading