Seminarul metodologic „Valorificarea mediului de programare vizuală Delphi în procesul de formare a competențelor specifice disciplinei Informatica (liceu)”

În data de 26 februarie 2022, catedra Informatică și Tehnologii Informaționale în Instruire din cadrul Facultății Științe ale Educației și Informatică, #UPSC, a realizat Seminarul metodologic „Valorificarea mediului de programare vizuală Delphi în procesul de formare a competențelor specifice disciplinei Informatica (liceu)” (6 ore).

Seminarul s-a desfășurat în format mixt, atât offline (CNIDE „Clasa Viitorului”), cât și online și a întrunit 43 participanți, dintre care 35 din Republica Moldova și 8 din România.

Seminarul a avut drept scop familiarizarea profesorilor, elevilor din învățământul preuniversitar cu mediul de programare Delphi și realizarea unor activități și produse de învățare la disciplina Informatica în mediul de programare Delphi.

În cadrul seminarului au fost abordate următoarele subiecte:

  1. Inițiere în mediul de programare Delphi (descărcarea/instalarea gratuită pentru procesul de instruire a produselor Embarcadero: Delphi și CBuilder);
  2. Activități de programare realizate în Delphi (aplicații consolă, aplicații VCL, aplicații FMX (pentru Windows, Android, IOS, OSX);
  3. Activități de programare procedurală și orientată pe obiecte; (exemple, activități individuale);
  4. Exemple de aplicații Delphi pentru procesul de instruire(simulări 2D/3D, aplicații multimedia, teste, experimente și lucrări virtuale de laborator);
  5. Activități individuale de modelare și simulare în mediul de programare Delphi;
  6. Prezentarea și valorificarea manualelor digitale interactive de informatică.

În calitate de formatori au fost:

  • BALMUȘ Nicolae, dr., conf. univ.;
  • BOSTAN Marina, lector universitar.

Aducem mulțumiri formatorilor seminarului și participanților invitați pentru implicare activă în organizarea și realizarea seminarului!

Loading