„În lumea poeziei” – lectură împreună, emoții pozitive și stare de bine

Astăzi, 3 februarie 2022, Biblioteca Științifică a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în parteneriat cu Facultatea Filologie și Istorie, Catedra Limbă și Comunicare, a desfășurat online evenimentul literar-artistic „În lumea poeziei”, în cadrul căruia au fost citite cu voce tare, în limbile română, rusă, engleză și bulgară, versuri și fragmente din proză. 

Studenți UPSC, cadre didactice, elevi ai gimnaziului „Eugen Coșeriu”, bibliotecari și alte persoane pasionate de lectură au participat cu drag. Lecturile cu voce tare au adus o stare bine, de bucurie și optimism participanților, mângâindu-le sufletele, le-au deschis noi viziuni și o percepție pozitivă a lumii în care trăim.

Evenimentaul se înscrie în cadrul Campaniei Naționale „Citim cu voce tare împreună”, ediția 2022. Exprimăm mulțumiri tuturor participanților pentru susținere și implicare în promovarea lecturii. Cititul cu voce tare îmbunătățește înțelegerea, dezvoltă imaginația, promovează un vocabular complex, ajută la construirea încrederii în sine, cultivă timp de calitate petrecut cu cei dragi și încurajează lectura din plăcere.

_________________

Începând cu 2007, la nivel internațional, de obicei în luna februarie, dar data diferă, fiind selectată în fiecare an de LitWorld, este marcată Ziua Internațională a Cititului cu Voce Tare Împreună – o mișcare de sensibilizare a cercurilor largi de cititori reali și potențiali, a instituțiilor infodocumentare, a instituțiilor de învățământ, a părinților, a decidenților privind importanța lecturii cu voce tare, precum și a lecturii în general.

Loading