30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, mesajul Rectorului UPSC, Alexandra Barbăneagră

Grație solidarității poporului și a aprigei dorințe de a-și făuri propriul destin, Republica Moldova sărbătorește azi 30 de ani de Independență.

An de an, această sărbătoare trezește în fiecare dintre noi demnitatea, patriotismul și sentimentul de recunoștință pentru toți cei care au pus umărul și au plătit chiar și cu propria viață pentru ca țara noastră să fie un stat independent, suveran și liber.

Cunoașterea istoriei, valorificarea tradițiilor și obiceiurilor neamului nostru și transmiterea lor din generație în generație este una din modalitățile de păstrare a integrității și identității naționale, iar acest lucru se poate realiza, întâi de toate, prin educație.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău are importanta misiune de a cultiva, prin educație, dragostea de neam și de țară și conștientizarea că doar valorile naționale ne pot defini și distinge în epoca multiculturalismului în care trăim. Afirmarea cu mândrie și demnitate a propriei identități este o datorie a fiecăruia dintre noi.

Cu ocazia aniversării a celor 30 de ani de Independență, vin pe această cale să felicit toți cetățenii Republicii Moldova, atât din țară, cât și din diasporă, să le doresc multă sănătate, prosperitate, pace, armonie și izbândă-n toate!

La mulți ani, Moldova!

Cu încredere și dragoste de țară,

Rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău,

Alexandra BARBĂNEAGRĂ


Loading