La Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Săptămâna Limbii Germane, ediția 2024

Cu ocazia sărbătoririi Săptămânii Limbii Germane, Facultatea Limbi și Literaturi Străine, Catedra Filologie Romanică și Germanică a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, au organizat, în perioada 20-24 mai 2024, un șir de evenimente dedicate Limbii Germane la care au fost prezenți elevi, studenți, profesori pasionați de limba germană.

În data de 20 mai, a fost dat startul celebrării Sătămânii Limbii Germane cu Schow-ul multivizonal „O călătorie în jurul lumii“ prezentat de exploratorul german Joachim von Loeben.

Data de 21 mai a continuat prin Concertul: „Noi cântăm în germană“ prezentat de: Julian Gröger.

La data de 22 mai a avut loc prezentarea filmului în limba germană de către Mario Radermacher, DAAD-Lektor.

Iar la data de 23 mai a fost organizat evenimentul festiv de încheiere a „Săptămânii limbii germane“ cu genericul Deutsch zu lernen, macht spaB, oder?, în cadrul căruia au venit cu un cuvânt de salut dna Angela Globa, Prorector pentru pentru digitalizare, comunicare, imagine și relații cu partenerii sociali, dna Angela Solcan, Decan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, dnul Götz Ortmann, reprezentant al ambasadei Republicii Federale Germane în RM, dna Stella Avallone, ambasadoarea Austriei în RM, dna Elise Deutschmann, reprezentant al Ministerului Educației Austriei în RM. La eveniment, de asemenea, au participat elevi de la LT N.Gogol din Chișinău și studenții Facultății Limbi și Literaturi Străine.

Ziua de 24 mai a culminat cu excursia în satul Dolna, raionul Strășeni, susținută de către serviciul DAAD, care a avut ca scop vizitarea Muzeului „Al. Pușkin” din satul Dolna.

Aducem mulțumiri tuturor profesorilor pentru implicarea și organizarea săptămânii limbii germane!

Loading