Seminarul teoretico-practic „Formarea premiselor cititului și scrisului la preșcolari”

În data de 14 martie 2024, Catedra Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans din cadrul Facultății de Științe ale Educației, UPSC, a realizat Seminarul teoretico-practic Formarea premiselor cititului și  scrisului la preșcolari

Evenimentul s-a desfășurat în format mixt și a întrunit peste 500 de participanți, atât din Republica Moldova, cât și din România: cadre manageriale, metodiști, cadre didactice din instituțiile de educație timpurie, copii și părinți,  doctoranzi, masteranzi și studenți ai programului de studii Pedagogie Preșcolară, Facultatea  Științe ale Educației, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

În cadrul seminarului, au fost abordate următoarele subiecte:

  • aspecte teoretice privind pregătirea preșcolarilor pentru activitatea de citire; 
  • pregătirea mânuței pentru activitatea de scris;    
  • forme de pregătire pentru citit-scris în grupele mică și medie  (3-4-5  ani);
  • modalități de formare a premiselor citit-scrisului în grupele mari  (5-6-7 ani).

Participanții la seminar au realizat diverse exerciții și  sarcini practice, participând activ în cadrul dezbaterilor, demonstrând o colaborare și comunicare constructivă.

Aducem mulțumiri formatorilor: dr., conf. univ. Liuba MOCANU; dr., conf. univ.  Natalia CARABET; metodistei,  educator, grad didactic I Eugenia FURTUNĂ; educatoarei, grad didactic I Lucia MIHAILĂ, pentru contribuția adusă în organizarea și desfășurarea seminarului, dar și tuturor participanților pentru interesul manifestat față de tematica abordată.

Loading