Pentru studenții francofoni, CEF UPSC: „Pregătirea CV-ului și a scrisorii de intenție” – partea a 2-a

Axa nr 1: consiliere, informare și îndrumare profesională, constituie o ofertă importantă de servicii în cadrul unui CEF.

Astfel, Centrul de Angajabilitate Francofon al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a reunit studenți francofoni în cadrul sesiunii a 2a a atelierului „Pregătirea CV-ului și a scrisorii de intenție”, în data de 10.10.2023. Prima parte a avut loc în luna martie curent https://upsc.md/2023/03/24/pregatirea-cv-ului-si-a-scrisorii-de-intentie-atelier-instructiv-cef-upsc/ .

Formatoarea de origine franceză, doamna Marie Lécole, avocat în drept social, resurse umane și dezvoltare durabilă, a prezentat studenților tipurile de CV, componentele obligatorii ale unui CV, adaptarea CV-ului în funcție de profilul de candidatură, structurarea corectă a scrisorii de intenție și identificarea formulelor corecte ale unei scrisori de intenție.

Beneficiarii formării, tineri francofoni de la UPSC, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializarea franceză/engleză, și engleză/franceză, au manifestat un interes dublu față de formarea dată, au interacționat cu un specialist francofon din domeniu, au acumulat cunoștințe și și-au format competențe pentru o inserție profesională mai sigură.

În urma acestei instruiri, studenții vor putea pregăti un dosar de candidatură competitiv atât pe piața muncii, cât și în cadrul proiectelor francofone lansate de AUF și alte organisme internaționale.

Adresăm calde mulțumiri formatoarei pentru acceptare, dăruire și profesionalism.

Datorită noii strategii a Agenției Universitare a Francofoniei, prin intermediul proiectului CEF UPSC, tinerii se vor putea adapta mai ușor la cerințele moderne ale pieței muncii.

Pentru detalii: cef@upsc.md, Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor.

CEF UPSC : « Préparer le CV et la lettre de motivation » – 2e partie

Le Pôle n°1 : conseil, information et tutorat emploi, constitue une offre de services importante au sein d’un CEF.

Le Centre d’Employabilité Francophone de l’Université Pédagogique d’État « Ion Creanga » de Chisinau a réuni des étudiants francophones lors de la 2ème session de l’atelier « Préparer le CV et la lettre de motivation », le 10.10.2023. La première partie a eu lieu au mois de mars https://upsc.md/2023/03/24/pregatirea-cv-ului-si-a-scrisorii-de-intentie-atelier-instructiv-cef-upsc/.

La formatrice d’origine française, Mme Marie Lécole, avocate en droit social, ressources humaines et développement durable, a présenté aux étudiants les types de CV, les composantes obligatoires d’un CV, l’adaptation du CV selon le profil du candidat, la structuration correcte de la lettre de motivation et l’identification des formules correctes d’une lettre de motivation.

Les bénéficiaires de la formation, des jeunes francophones de l’UPEIC, de la Faculté des Langues et Littératures Etrangères, spécialisées français/anglais et anglais/français, ont manifesté un double intérêt pour la formation dispensée : ils ont interagi avec un spécialiste francophone du domaine, ils ont accumulé des connaissances et ont acquis des compétences pour leur insertion professionnelle plus sûre.

A l’issue de cette formation, les étudiants seront capables de préparer un dossier de candidature compétitif tant sur le marché du travail qu’au sein des projets francophones lancés par l’AUF et d’autres organismes internationaux.

Nous adressons nos chaleureux remerciements à la formatrice pour son dévouement et son professionnalisme.

Grâce à la nouvelle stratégie de l’Agence Universitaire de la Francophonie, grâce au projet CEF UPEIC, les jeunes pourront s’adapter plus facilement aux exigences modernes du marché du travail.

Pour plus de détails : cef@upsc.md, Section Relations Internationales et Gestion de Projets.

Loading