Mobilitate Erasmus+, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Luni, 22 mai 2023, Rectorul UPSC Alexandra Barbăneagră și prorectorul Ludmila Armașu-Canțîr, la invitația Alexandru Constantin Chituță, au participat la un eveniment de excepție la Muzeul Național Brukenthal, la care au participat aproximativ 30 de ambasadori, reprezentanți ai instituțiilor publice din Sibiu și ai mediului de afaceri din județul Sibiu. Vizita a făcut parte din programul de promovare și documentare a Corpului Diplomatic acreditat în România organizată de Ministerul Afacerilor Externe. Vizita la Sibiu a fost organizată de Instituția Prefectului Sibiu în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal și cu sprijinul mediului de afaceri din Sibiu.

Au participat ambasadori din următoarele state: China, Belgia, Japonia, Portugalia, Slovenia, Brazilia, Austria, Cuba, Ucraina, Danemarca, Congo, Macedonia de Nord, Armenia, Muntenegru, Regatul Hașemit al Iordaniei, Bangladesh, Estonia, Republica Arabă Siriană, Croația, Libia, Nigeria, Suedia.

Recepția organizată în curtea Muzeului Brukenthal din Piața Mare a fost deschisă de dl. Alexandru Constantin Chituță, manager interimar. Au luat cuvântul dl. Mircea Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu și doamna primar Astrid Cora Fodor, primarul Municipiului Sibiu și dl. Traian Hristea, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe.

Un cvartet din partea Filarmonicii de Stat din Sibiu a oferit un moment muzical.

Excelențele lor, domnii și doamnele ambasadori au purtat discuții cu directorii instituțiilor culturale din Sibiu și cu reprezentanții mediului de afaceri având loc schimburi de idei și realizări de parteneriate în ceea ce privește promovarea și colaborarea.

A urmat apoi o vizită ghidată în Muzeul Național Brukenthal unde le-a fost prezentată Galeria de Artă Europeană. Echipa managerială de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a avut ocazia să inițieze un dialog constructiv cu Ambasadori, oameni de cultură, de afaceri, în vederea unor cooperări internaționale.

Loading