La Facultatea de Științe ale Educației, UPSC: „În memoriam, Constantin Brâncuși”

În data de 16 martie 2023, la Facultatea de Științe ale Educației, UPSC, a fost desfășurată, în ziua în care se împlinesc 66 de ani de la trecerea în neființă a marelui Constantin Brâncuși, activitatea extracurriculară cu genericul „În memoriam, Constantin Brâncuși (n.19.02.1876 – d. 16.03.1957)”.

Moderatorii au prezentat comunicări interesante despre Constantin BRÂNCUȘI, un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană, filozof al sculpturii moderne, considerat un titan al artei, un simbol, o figură memorabilă, un Om care și-a lăsat amprenta ancestral-românească asupra culturii universale. Studenții, prezenți la activitate, au descris, prin viziune proprie valoroase lucrări: Poarta sărutului, Coloana infinitului, Masa tăcerii, Cumințenia Pământului, Pasărea măiastră, Rugăciunea, Muza, Ecorșeul, Orgoliu, etc.

Aducem mulțumiri dlui dr. Gheorghe GÎNJU pentru inițiativă și organizarea activității, studentelor Dorina POPOV, Valentina SANDUȚA pentru comunicări interesante, dar și tuturor profesorilor, studentelor de la programele de studii Pedagogie preșcolară, Pedagogie în învățământul primar și Limba engleză / Pedagogie preșcolară prezenți la eveniment.

Loading