Biblioteca universitară a UPSC evidențiază educația pentru familie

În preajma Zilei Internaționale a Familiei, marcată la 15 mai, UPSC a declarat perioada 9 – 13 mai – săptămâna familiei și organizează o serie de activități tematice.

Cu această ocazie, astăzi, 12 mai 2022, în incinta Sălii de lectură cu profil universal a Bibliotecii Științifice a UPSC s-a desfășurat evenimentul cu genericul „Dimensiunea psihologică a educației pentru familie”, invitat special: lector, psiholog, criminolog Stanislav Cebotari.

Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile ei: egalitatea, dragostea, respectul, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.

Mesajul central al activităţii  a fost îndemnul la cunoaşterea valorilor familiei, dezvoltarea abilităților de relaționare armonioasă în familie. Discuțiile s-au axat în mod prioritar pe pregătirea tinerilor pentru viața de familie și măsurile de securitate psihologică înainte de căsătorie. Participanții, studenți ai universității, au remarcat importanţa  familiei ca pilon  de  bază în construirea viitorului societății.  

Loading