Masa rotundă: „Despre situația refugiaților în RM – de vorbă cu un asistent social”, relatări și concluzii

Pentru că timpurile pe care le trăim tot mai mult ne îndeamnă la unitate și sprijin reciproc, cu scopul de a forma atitudini pozitive și a consolida abilitățile și cunoștințele asistenților sociali, a voluntarilor și a tuturor celor care depun eforturi considerabile în ajutorarea refugiaților din Ucraina, astăzi, 15 martie 2022, Catedra Asistență Socială din cadrul Facultății Psihologie și Psihopedagogie specială, UPSC, a desfășurat, în format online, masa rotundă: „Despre situația refugiaților în RM – de vorbă cu un asistent social”.

În discuție au fost abordate subiecte precum: asistența socială a refugiaților: provocările unui asistent social implicat în ajutorul refugiaților; schimbul de bune practici și identificarea soluțiilor optime în lucru cu refugiații; evitarea arderii profesionale în lucru cu refugiații.

La eveniment au participat Natalia RUSNAC, șefa Serviciului de Asistență Comunitară, Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei și Copilului, Fălești; Natalia PLISIUC, asistent social comunitar, satul Palanca; Lilia MORARU, șefa Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei, Cahul.

Relatarea pe scurt a unor situații a adus optimism, încredere și profunde mulțumiri tuturor celor implicați în procesul de ajutorare (de orice fel: informativ, de cazare, de alimentare etc.) a refugiaților ucraineni.

Masa rotundă, înscrisă în cadrul Campaniei „Moldova pentru pace”, a întrunit peste 90 participanți: studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, specialiști din domeniu și toți cei interesați de asistența socială a refugiaților.

Loading