Săptămâna pentru formarea personalulaui internațional ERASMUS+ la Universitatea Liberă din Berlin

În perioda 14-18 iunie, Universitatea Liberă din Berlin a organizat a noua săptămână de instruire pentru personal internațional Erasmus+ sub genericul ”Windows into Internationalization: Fostering Intercultural Competence among Students and Staff”.

Din partea UPSC, în cadrul săptămânii internaționale Erasmus+ a participat Doamna Roza Dumbrăveanu, conf. univ., dr. Săptămâna internațională a început cu o dezbatere la tema ”Watersheds of Internationalization. Debating the Future of Internationalization Strategies”, urmat de un cuvânt de salut din partea Prof. Dr. Verena Blechinger Talcott, Prorector pentru Relații Internaționale și al Dr. Herbert Grieshop, Directorul Oficiului Relații Internaționale, urmat de o succintă prezentare a Universității Libere din Berlin și ale modulelor de bază a săptămânii internaționale: Diversitatea în cadrul Universității Libere din Berlin; Interculturalitate în educație: introducere în comunicare interculturală; Integrarea dimensiunii internaționale și interculturale în cadrul funcțiilor de servicii ale FUB;Dezvoltarea conștientizării și competențelor interculturale în rândul studenților.

În același timp, un aspect important de educație interculturală a fost oferită de către partenerii FUB, printr-o serie de prezentări precum: DIGIPASS – medii de suport virtual pentru mobilități (Universitatea din Edinburgh, Scoția); Programe de amiciție pentru studenți incoming (Universitatera din Sabanci, Turcia); Servicii online pe perioada pandemică: program de amiciție (Universitatea Americană din Liban); Educație interculturală în context asiatic: educație și schimburi culturală (Colegiul de Inovații al Universității Naționale Chengchi); Programul Competențe Interculturale al Universității din Monterrey (Universitatea din Monterrey, Mexic).

Săptămâna de formare a personalului internațional s-a încheiat cu un tur virtual al Berlinului și cu schimbul de contacte între participanți.

Loading