UPSC la Forumul formărilor și angajabilității francofone

Studenții Facultății de Limbi și Literaturi Străine, UPSC, alături de cadre didactice de la Catedra de filologie franceză și reprezentanți ai Secției Relații Internaționale au participat în perioada 25-27 mai, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineri ARTICO, la Forumul formărilor și angajabilității francofone organizat de Biroul Național AUF-Moldova în parteneriat cu Campus France, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova, Ambasada Franței în Republica Moldova, Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

La deschiderea oficială a evenimentului au participat: ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, E.S. Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul, consiliera președintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării, Valentina Chicu, responsabila Biroului Național al Agenției Universitare a Francofoniei, Claudia Vișan și directorul Alianței Franceze din Moldova, Emmanuel Skoulios.

Partenerii evenimentului au confirmat sprijinul ce se acordă pentru promovarea și ranforsarea învățământului francofon din Republica Moldova, mai ales susținerea claselor bilingve și a filierelor universitare francofone din țară. La fel, s-a accentuat și un domeniu prioritar, precum creșterea angajabilității și a inserției profesionale a tinerilor, prin numeroasele oferte de angajare ale companiilor internaționale cu sediul în Republica Moldova pentru studenții francofoni.

Studenții noștri au participat la atelierul Lectoratului Francez și al Departamentelor FLS „Café francophone”, iar studenta anului III, Cristina Chifa și absolventele Alina Rupeț și Erica Nagacevschi au luat parte la partajarea oportunităților AUF și al parcursului lor francofon în cadrul mesei rotunde din 27 mai „Internationalisation des universités membres de l’AUF et Témoignages”, organizată de BN AUF-Moldova.

Standul UPSC a fost vizitat de liceeni din țară, dar și de către oficiali precum: Responsabila BN AUF-Moldova, doamna Claudia Vișan, Directorul AUF, domnul Mohamed Ketata și Ambasadorul Franței în Republica Moldova, E.S. domnul Paul Graham.

Mulțumiri alese BN AUF-Moldova în persoana Responsabilei Biroului, Doamna Claudia Vișan, pentru organizarea grandioasă și impecabilă a primei ediții a Forumului. UPSC a fost onorată prin invitația de a participa la acest eveniment, pentru a-și prezenta programele de studiu francofone.

Îndemnăm tinerii interesați de oportunitățile studiilor francofone să-și urmeze studiile la UPSC!

Loading