Formarea cadrelor didactice ca mentori de practică pedagogică

Stimați membri ai comunității academice!

În perioada 11 – 15 septembrie 2023, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, va demara procesul de instruire a cadrelor didactice universitare și preuniversitare ca mentori de practică pedagogică.

Programul de formare profesională  a mentorilor de practică pedagogică a fost elaborat de Prof. univ. Dr. Daniel MARA, Decanul Facultății de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, formator de mentorat educațional în România, care va realiza și sesiunile de instruire.

Scopul programului constă în dezvoltarea competențelor cadrelor didactice din învățământul universitar și preuniversitar în domeniul mentoratului de practică pedagogică, atât din perspectiva formării inițiale a personalului didactic, cât și din perspectiva facilitării integrării și adaptării profesorilor debutanți la specificul organizării și funcționării sistemului educațional.

Vor fi organizate 3 sesiuni de instruire pentru formarea cadrelor didactice universitare (o grupă) și din învățământul general (2 grupe), care vor finaliza cu evaluarea competențelor și atribuirea certificatului de formator pentru mentoratul de practică pedagogică.

Pentru detalii privind programul, click aici și pentru orarul instruirilor, click aici.

Programul de formare a mentorilor de practică pedagogică se realizează în cadrul subproiectului instituțional: „Asigurarea calității și relevanței formării profesionale a viitorilor pedagogi prin programe de studii inovative și conexe la piața muncii” (ACRVP), Proiectul Învățământul Superior din Moldova, implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, finanțat de Banca Mondială.

Loading