Apel AUF 2024: Universitatea de vară a Francofoniei: Atelier de publicații științifice «Je publie mon article!»

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor atenționează toți doctoranzii francofoni!

AUF și Academia Internațională a Francofoniei Științifice (AIFS) lansează un sistem internațional de pregătire și susținere a publicațiilor științifice, care urmărește să dezvolte la nivel mondial un grup de tineri cercetători care publică în limba franceză.

În Faza 1, la Chișinău, va avea loc atelierul „Publicație științifică”, pentru doctoranzii din Moldova și Ucraina, în perioada 20-21 iunie 2024, și va fi asigurat pentru un număr de 10 până la 15 candidați selectați. La sfârșitul atelierului, participanții vor putea aplica pentru Universitatea de Vară Francofoniei. Ei vor trebui apoi să prezinte un articol complet respectând standardele prestabilite. Articolele vor fi supuse revizuirii de către recenzori specialiști în domeniu. Comitetul științific AUF-ECO va selecta două publicații din cele mai bune pentru faza 2.

În Faza 2, doi câștigători din partea AUF-ECO vor fi invitați la Rabat (Maroc), la Universitatea de Vară Francofoniei, în octombrie 2024 pentru continuarea pregătirii (costurile de transport și cazare vor fi acoperite).

Atelierul va conține două module:

  • Metodologia scrierii științifice (6 ore)
  • Proceduri de publicare și promovare științifică (6 ore).

Criterii de eligibilitate

Candidații trebuie să fie înscriși la doctorat într-o instituție membră AUF, să demonstreze un angajament prealabil semnificativ față de scrierea științifică (formare, comunicare, publicații etc.) și să dețină cunoștințe avansate de limba franceză scrisă, vorbită și citită.

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă următoarele documente:

  • Formular de cerere completat corespunzător. Îl găsiți aici.
  • Scrisoare de intenție (1 pagină) și CV
  • Scrisoare de susținere din partea coordonatorului de teză
  • Proiect spre publicare original în jurul unei teme specificate (1 pagină). Puteți descărca termenii de referință aici:

N.B. Toate documentele care constituie dosarul trebuie să fie redactate în limba franceză. Lipsa unui document presupune automat refuzul dosarului. Orice alt document considerat util poate fi adăugat la dosar.

Selectarea candidaților

În Faza 1, dosarele complete trebuie trimise până la data de 10 mai 2024, la următoarea adresă: recherche-innovation-eco@auf.org

În Faza 2, selecția celor doi câștigători din partea AUF ECO pentru Universitatea de Vară a Francofoniei depinde de examinarea minuțioasă a articolelor prezentate de către candidații selectați în  faza anterioară.

Pentru mai multe detalii accesați: https://l.auf.org/appelAtelierPublication

  • Pentru orice întrebări legate de apel, vă rugăm să contactați:
    Biroul Național AUF-Moldova,
    strada 31 August 1989, nr 78, UTM, bloc 2, etaj 2, Chișinău, Moldova
    Telefon : +373 (22) 23 75 35
    E-mail : bn-moldova@auf.org
    https://www.facebook.com/AUF.Moldavie,
    Direcția Regională AUF – Europa Centrală și de Est
    E-mail: recherche-innovation-eco@auf.org

Loading