Noi formări desfășurate în cadrul Proiectului „Profesiile Viitorului”, la Facultatea de Arte Plastice și Design

S-au încheiat cu succes încă două module de formare în domeniul ANIMAȚIEI, desfășurate cu sprijinul Proiectului „Profesiile Viitorului”, la Facultatea de Arte Plastice și Design, UPSC.

Modulele de formare în Storytelling, Visual Narrative Course și Character Animation, destinate studenților și lectorilor specializați în Animație, au fost petrecute de Oleg CONDREA – un profesionist dedicat și expert în domeniu, originar din Moldova, absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design, UPSC, dar care activează actualmente cu pregnanță în România.

Or, aceste întruniri – atât cu studenții, cât și cu cadrele didactice ale facultății, – s-au petrecut într-o atmosferă lucrativă, dinamică și energizantă, fiind consistente în conținuturi, informații plenare și activități cu caracter creativ-formativ!

La modulul pentru studenți Storytelling & Visual Narrative Course (30 hours), desfășurat în perioada 9 martie – 12 mai 2023, au participat 20 studenți de la programul de studii Animație (anul I) de la Facultatea Arte Plastice și Design, UPSC. Recent, pe 13 mai 2023, s-a încheiat cea de-a doua sesiune a modulului de formare pentru lectori cu genericul Visual Narrative for Character Animation (8 hours), la care au participat 16 cadre didactice și didactico-auxiliare din cadrul a 3 instituții superioare – Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice și Universitatea Tehnică a Moldovei. Printre subiectele, discutate în cadrul modulului, menționăm următoarele: Composition in storytelling; Character Design; Cinematography; Story In one Pannel; Basics of Storyboarding; Art Directing etc.

Modulele au fost organizate în cadrul Proiectului FUTURE TECHNOLOGIES ACTIVITY (FTA), cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și a pertenerilor străini – United States Agency for International Development (USAID), Ambasada Suediei, United Kingdom Agency for International Development (UK Aid).

Aducem mulțumiri, în acest context, echipei Proiectului FTA pentru sprijinul în organizarea acestor module, extrem de importante pentru studenții și lectorii noștri!

Sincere mulțumiri formatorului Oleg CONDREA pentru activitățile frumoase și prodigioase recent încheiate și îl așteptăm, cu mult drag, pentru noi module și traininguri!

Loading