Seminarul științifico-practic cu genericul „Educația privind drepturile copilului în Republica Moldova”

În ajunul Zilei Intenaționale a Drepturilor Copilului, marcată la 20 noiembrie, Facultatea de Științe ale Educației, UPSC, în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) și Fundația ERIKS Development Partner, a desfășurat astăzi, 16 noiembrie 2022, Seminarul științifico-practic cu genericul „Educația privind drepturile copilului în Republica Moldova”.

Cele patru ateliere tematice, dintre care trei s-au desfășurat în format offline și unul în format online, au întrunit circa 350 de participanți: directori adjuncți, cadre didactice, masteranzi și studenți.

În cadrul atelierelor s-a exersat aplicația interactivă „Provocările lui Dragoș”, s-a discutat despre prevenirea violenței asupra copilului prin valorificarea metodei „Fir de nisip”, s-a explicat procedura de elaborare a Politicii de Protecție a Copilului în instituția de învățământ și s-a analizat necesitatea valorificării educației prin, pentru și despre drepturile copilului.

Atelierele au fost facilitate de formatori cu experiență în domeniu: Diana POSTU-BLĂJINU, psihologă; Iulia DROZDOV, psihologă; Viorica ADĂSCĂLIȚĂ, dr., conferențiară universitară; Iosif MOLDOVANU, consultant în drepturile copilului, coach.

Mulțumim tuturor participanților pentru interesul manifestat față de tematica seminarului.

Gratitudine și respect dlui Vasile COROI, director CIDDC, dnei Olesea COTIUJANU, coordonator proiecte, experților pentru colaborare, implicare și sprijin profesionist în organizarea și desfășurarea seminarului științifico-practic.

Loading