La UPSC, prezentarea ofertelor academice din partea Guvernului Turciei

În data de 19 ianuarie 2023, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a găzduit un important eveniment de promovare a oportunităților de studii, formare și cercetare pentru studenții și cadrele academice și de cercetare a UPSC oferite de Guvernul Turciei. 

Ședința de informare a fost deschisă de către Prorectorul pentru Relații Internaționale și Cooperare Ludmila Armașu-Canțîr care a subliniat receptivitatea partenerilor turci pentru colaborare, atât prin oferte educaționale ale Guvernului Turciei, cât și prin diverse proiecte ICM Erasmus+.

Reprezentanții Guvernului turc și ai Ambasadei Turciei în Republica Moldova, Ali Kurt, Fatih Küçük  – Coordonatori YTB; Cengiz Güzeloluk – Consilierul Ambasadei în domeniul învățământului; Ali Kültigin Ülgü – Secretarul Ambasadei; Dorina Hariton – traducător, beneficiară a Bursei Turciei au remarcat importanța implicării potențialilor bursieri, deschiderea față de schimbări, dar și oferta generoasă a guvernului Turciei pentru studenții și cercetătorii din Republica Moldova.

Domnul Ali Kültigin Ülgü a accentuat rolul ambasadei în dezvoltarea lingvistică și culturală a tinerilor  și a prezentat oferta cursurilor de limbă turcă pentru tineri și adulți realizate de Ambasada Turciei în Republica Moldova, specificând, de asemenea, consultanța educațională pe care ambasada o oferă tuturor celor interesați.  

Studenții și cadrele academice  au participat activ în discuții, și-au exprimat interesul față de ofertele prezentate, au venit cu doleanțe pentru domenii de studii și cercetare specifice.

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a UPSC vă mulțumește pentru implicare și vă îndeamnă să profitați de ocazie și să depuneți dosarele pentru Bursa Turciei.

Perioada de depunere a dosarelor pentru Bursa Turciei: 10 ianuarie – 20 februarie 2023 Pagina web pentru depunere: https://turkiyeburslari.gov.tr/.

Loading