Se anunță forum internațional al formărilor francofone și posibilităților de angajare pentru tinerii din Republica Moldova

 În perioada 25-27 mai 2022, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO (bd. Ștefan cel Mare, 169), Chișinău, se va desfășura forumul internațional al formărilor francofone și posibilităților de angajare pentru tinerii din Republica Moldova.

Timp de trei zile, organizatorii evenimentului – Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova, Campus France Moldova– vor da întâlnire publicului larg lângă standurile care vor fi expuse în holul ARTICO și, mai ales, în cadrul acțiunilor incluse într-un vast program cu participarea actanților din sfera educațională și a reprezentanților mediului de afaceri, care înglobează varii activități interactive, animate de francezi nativi: ateliere tematice, mese rotunde, cafenea francofonă ș.a.

Programul in extenso poate fi consultat pe pagina evenimentului.

Tinerii din țară vor avea ocazia să (re)descopere posibilitățile de continuare a studiilor la una dintre cele șase filiere universitare francofone din R. Moldova, precum și numeroasele oportunități de angajare pe care cunoașterea limbii franceze le deschide atât la nivel local, național, cât și internațional.

La unul din standurile forumului, oaspeții vor fi întâmpinați de către studenții francofoni ai Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și cadre didactice universitare, care vor prezenta programele de studiu francofone ale universității și vor organiza un atelier cu jocuri didactice dirijat de lectorița din Franța Marie Schleifer.

Forumul va contribui la promovarea învățământului în limba franceză, în speță a filierelor francofone din cadrul universităților membre ale AUF, și va încuraja inserția profesională a tinerilor prin crearea unui dialog direct și eficient cu întreprinderile cu capital francez /francofon prezente în R. Moldova.

Intrarea la eveniment este liberă și pot participa toți cei interesați. Limbile de comunicare: franceză și română.

Forumul Formărilor și Angajabilității Francofone este organizat cu sprijinul Ambasadei Franței în R. Moldova și a Institutului Francez de la Paris, inițiativa fiind salutată de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale din R. Moldova.

 85 – vizualizări în total,  1 – astăzi