Centrul ENIC Canada lansează platformele MesCertifs și MyCreds

Centrul ENIC Canada lansează platformele MesCertifs (https://mescertif.ca/) si MyCreds (https://mycreds.ca/). Aceste platforme sunt o sursă de încredere pentru studenți, absolvenți și terți, platforma le va permite atât studenților, cât și absolvenților să împărtășească aceste date cu părțile terțe interesate. Documentele partajate prin intermediul platformei digitale MyCreds sunt documente oficiale furnizate de retelele de încredere ale instituțiilor de învățământ postsecundar și, în consecință, nu necesită autentificare suplimentară.

Prin urmare, platforma MyCreds iși propune să faciliteze și să susțină mobilitatea academică în interiorul și în afara Canadei. MyCreds va ajuta, de asemenea, părțile terțe să obțină acces la datele studenților într-un mod mult mai rapid și va reduce incidentele de documente frauduloase. În cele din urma, platforma MyCreds este disponibilă atât în engleză, cât și în franceză.

Având în vedere interesul crescând pentru digitalizarea datelor studenților, precum și dispozițiile Convenției de la Lisabona 1997 (https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/treaty/165) si Convenția globala din 2019 (http://portal.unesco.org/en/ev.php-URL_ID=49557&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html), Centrul ENIC Canada a monitorizat îndeaproape aceasta inițiativă. Centrul ENIC Canada, de asemenea, este implicat în proiecte și grupuri de lucru, ce țin de digitalizarea datelor studenților, cum ar fi rețelele ENIC-NARIC DigiNet si CanPESC. În context, un raport independent publicat recent, scris de către CamProf Inc., subliniază tendințele actuale referitoare la transferurile digitale în domeniul educației postsecundare din Canada.

Plarforma MyCreds rezultă din eforturile comune între părțile cheie interesate implicate în digitalizarea și schimbul de date despre studenți in Canada. Printre părțile interesate se numără ARUCC, Consorțiul pan-canadian pentru admitere si transfer (PCCAT), Consiliul universitar canadian (CUCCIO) și Grupul de utilizatori al Consiliului canadian de standarde electronice din învățământul postsecundar (CanPESC).

Centrul ENIC Canada vă încurajează să aflați mai multe detalii despre aceasta inițiativă, care va revoluționa schimbul de date despre studenți prin intermediul rețelelor de încredere din Canada și din străinătate. Consultați comunicatul de presă publicat de ARUCC: https://mycreds.ca/wp-content/uploads/2020/12/MEDIA-RELEASE-Dec-2020-ARUCC-MyCreds-MesCertif.pdf. Dacă aveți nevoie de careva informații specifice, puteți contacta direct ARUCC la info@aruccnationalnetwork.ca.

 194 – vizualizări în total,  3 – astăzi