Vizită de studiu la Kiev, Ucraina, în cadrul Proiectului Educația pentru media

Cu susținerea Deutsche Welle Akademie,  sprijinul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ), în perioada 5-8 decembrie 2019, delegația Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a întreprins o vizită de studiu la Kiev, Ucraina.

Scopul stagiului de documentare a fost schimbul de experiență și bune practici cu colegii din Ucraina în promovarea Educației pentru media la nivel național, regional și instituțional, diverse trepte de instruire, activități formale și nonformale.

Călătoria de studiu la Kiev a urmărit să inspire noi abordări pentru promovarea alfabetizării mass-media în programele de formare inițială și continuă din cadrul Universității.

În cadrul vizitei delegația Republicii Moldova a avut diverse întâlniri cu partenerii ucraineni: Academia Presei Ucraniene, AIREX,  Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Ucraina, Universitatea Națională Pedagogică „M.P. Dragomanov”, Inițiativa Stop-Fike etc. care implementează de ani buni educația media la toate treptele de instruire.

Întâlnirile, atelierele de lucru s-au desfăşurat într-o atmosferă laborioasă cu deschideri şi perspective de viitor. Experţii au luat în discuţie un spectru larg de subiecte legate de prerogativele şi dezideratele actuale ale învăţământului Media în Ucraina şi Republica Moldova, au scos în evidență o serie de realizări, bune practici de implementare, dar și provocări cu care s-au confruntat țările partenere în procesul de implementare a proiectului Educația pentru media.

Deosebit de relevante au fost activitățile în care membrii delegației din Moldova au experimentat diferite strategii, jocuri, instrumente de lucru relevante pentru valorificarea Educației pentru media în procesul de studii,

Consolidarea competențelor în domeniul educației pentru media în Republica Moldova.

Loading