Un nou program de formare profesională finalizat -Dezvoltare Personală și Leadership Educațional pentru personalul UPSC

În perioada 20-30 august 2024, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău s-au derulat sesiunile de formare profesională a cadrelor didactice universitare și a personalului auxiliar și de conducere ale instituției, care au inclus trei module tematice:

  • Leadership și dezvoltare personală;
  • Inteligența emoțională;
  • Managementul stresului vs. managementul timpului.

Programul de formare profesională a fost conceptualizat și realizat de Dr. Ioana-Maria SUCIU, psiholog clinician și psihoterapeut specializat în psihodramă clasică, directoarea Studioului de Psihoterapie și Psihodramă din Fano, Italia.

Acest program de formare profesională este ultimul planificat în cadrul subproiectului UPSC: „Asigurarea calității și relevanței formării profesionale a viitorilor pedagogi prin programe de studii inovative și conexe la piața muncii” (ACRVP), Proiectul Învățământul Superior din Moldova, implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și finanțat de Banca Mondială.

Programul a fost elaborat în conformitate cu obiectivul nr. 5 al subproiectului, care vizează consolidarea resurselor și capacităților instituționale ale UPSC, dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului universitar prin organizarea sesiunilor de formare ale beneficiarilor (cadre didactice, manageri, cadre auxiliare) în conformitate cu nevoile de formare profesionale și individuale, necesitățile procesului de instruire actual. Activitățile de  instruire au avut un caracter preponderent aplicativ și au vizat: creșterea motivației personale și a stării de bine prin formarea competențelor profesionale privind dezvoltarea personală, managementul stresului, managementul timpului, inteligența emoțională, consolidarea spiritului de echipă ș.a.

Loading