Deschiderea oficială a Adunării Generale a proiectului DOORS

În perioada 11 – 13 iunie 2024, UPSC este gazda Adunării Generale în cadrul proiectului DOORS – „Developing Optimal and Open Research Support” for the Black Sea, proiect finanțat în cadrul programului Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Horizon 2020 (https://www.doorsblacksea.eu/).

Deschiderea oficială a Adunării Generale s-a desfășurat în data de 11 iunie 2024, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. În deschiderea evenimentului, dna Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rector UPSC, a salutat participanții și a accentuat importanța de ansamblu a proiectului și a obiectivelor acestuia.

La deschidere au mai participat, în calitate de invitați speciali, dna Natalia GURANDA, reprezentanta Hub-ului Național al Republicii Moldova în cadrul mecanismului de asistență privind implementarea Agendei Maritime Comune la Marea Neagră și dl Mihail GRIGORAȘ, director-adjunct interimar al Serviciului Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova.

Adrian STĂNICĂ, directorul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar (România) și director al proiectului DOORS, a dat start discuțiilor, referindu-se la schimbările majore și provocările proiectului la finalizarea celui de-al treilea an de activitate. Au urmat sesiuni de prezentări științifice pe tematica de cercetare a proiectului.

DOORS este un proiect de cercetare al UE, care face legătura între știință, politică și industrie pentru regenerarea critică a Mării Negre, finanțat în cadrul programului Horizon 2020. Proiectul reunește expertiza și tehnologia de la 35 de instituții din regiunea Mării Negre și din alte țări europene pentru a aborda impactul uman și al schimbărilor climatice asupra ecosistemelor degradate. În Republica Moldova proiectul este implementat de echipa de cercetători de la Facultatea de Geografie, condusă de dl conf. univ., dr. Tudor CASTRAVEȚ (https://www.doorsblacksea.eu/upsc).

Loading