Elevi și profesori ai Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, în vizită la Facultatea de Arte Plastice și Design, UPSC

Este evident faptul că, în ultimii ani, în UPSC au fost realizate mari schimbări: renovarea spațiilor de studii, deshiderea de noi laboratoare moderne, dotarea cu echipamente tehnice de ultimă generație, semnarea de noi contracte de parteneriate cu alte instituții de învățământ naționale și internaționale, etc. – toate menite să îmbunătățească și să aducă un plus valaore calității studiilor, a condițiilor de studii și trai a stundeților, pentru formarea profesioanlă a absolvenților UPSC.

Ca să se convingă de toate acestea, în data de 19 martie 2023, un grup de elevi și profesori ai Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” au întreprins o vizită de studiu la Facultatea de Arte Plastice.

În cadrul vizitei, elevii au cunoscut sala expozițională, atelierele specializate în domeniul animație, game design, grafică, design vestimentar, design interior, pictură, giuvaergie și tapiserie. Elevii au participat la un masterclass de caligrafie susținut de profesorul Valeriu Herța, la un masterclass dedicat designului textil – profesorul Eugen Reabenchi și la un atelier de discuții cu profesorul Simion Zamșa. Profesorii de la Facultatea de Arte Plastice și Design au prezentat actualitatea domeniilor artelor și designului, oportunitățile internaționale pentru studenți în timpul studiilor, dar și după absolvire, posibilitățile de angajare și cele mai importante aspecte ale activităților practice în facultate.

Loading