20 martie – Ziua Internațională a Francofoniei: Vive la Francophonie! Bonne fête 2024!

În data de 20 martie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, alături de o lume întreagă, sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei!

OIF, Organizația Internațională a Francofoniei este o organizație internațională care, reunește 88 de state și guverne francofone de pe cinci continente, printre care și Republica Moldova. Misiunea sa este de a promova limba franceză, diversitatea culturală și lingvistică, PACEA, democrația și drepturile omului, de a sprijini educația și cercetarea și de a dezvolta cooperarea.

În acest an, sloganul Francofoniei este „Creăm, Inovăm și Întreprindem în Limba franceză”.

Pentru a marca această sărbătoare, UPSC, membră a Agenției Universitare a Francofoniei, AUF Moldova, desfășoară o serie de evenimente. Vă invităm să participați și vă rugăm să urmăriți site-ul și pagina de facebook a UPSC.

Partenerul nostru fidel, Biroul Național al AUF în Republica Moldova s-a alăturat diferitor operatori ai Francofoniei și partenerilor locali, inclusiv Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Francofoniei!

Concursuri, ateliere de scriere, conferințe științifice, dezbateri, cinema, muzică sunt câteva dintre activitățile cheie care fac parte din programul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova pentru ediția 2024.

  • Consultați Programul Național dedicat Zilei Francofoniei, ediția 2024, aici.
  • Programul de activități desfășurate de UPSC în cadrul Zilei Francofoniei, 2024, aici.

La mulți ani tuturor de Ziua Francofoniei!

Bonne fête de la Francophonie à toutes et à tous!

  • Cu multă considerație, Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a UPSC

Loading