Mobilitate de formare de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, România, la UPSC

În perioada 24-31 ianuarie 2024, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost vizitată de conf. univ., dr Ana Pantea, din cadrul Facultății de Studii Europene a  Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, România.

Mobilitatea academică a demarat cu o întrevedere cu Doamna Ludmila Armașu-Canțîr, Prorector pentru Relații Internaționale și Cooperare, pentru a discuta noi perspective de colaborare în domeniile educațional, științific, de cercetare, proiecte comune, vizite de lucru în vederea fortificării procesului de internaționalizare și a relațiilor de parteneriat.

O vizită specială a fost organizată în cadrul centrelor internaționale ale UPSC, dar și la  Facultatea de  Arte Plastice și Design și Facultatea de Filologie și Istorie, unde  au fost discutate beneficiile colaborării internaționale și rezultatele conlucrării în cadrul proiectelor internaționale, traseul european al RM, securitatea umană și de mediu.

Au fost analizate  punctele forte ale subdiviziunilor, potențiale activități și parteneriate comune, îmbunătățiri de ambele părți și stabilite modalitățile optime de colaborare între facultăți și instituții în general.

Loading