Studenții programului de studii Modă – design vestimentar de la UPSC, în vizită de studiu pe platoul de producere a vestimentației de brand

În data de 28 octombrie 2023, studenții Facultății de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău au fost invitați și nu au pierdut ocazia să participe la primul „TEXTILES FASHION BRUNCH”. Evenimentul a fost organizat de brandul de producere vestimentară Georgette și a fost adresat specialiștilor începători, intermediarilor stiliști fashion și studențiilor în domeniul designului verstimentar.

Astfel, la sediul intreprinderii de producere vestimentară Georgette, la aceasta ședință interactivă, s-a discutat despre materialogie, producători de textile, depistarea calității pientru deferite categorii de producere vestimentară, descrierea tendințelor internaționale în textile- țesut, tricotaje și finishing, dar și analiza practică a materialelor prin contact direct cu recomandări profesionale din partea designerului și proprietarului brandului Georgeta Mir, depistarea compozitiei materialelor, tehnologia labeling în cadrul producerii, sustenabilitate și clasificare profesională a textilelor. Această vizită de studiu a fost coordonată de Eugen Reabenichii, designer vestimentar, lector universitar.

Studenții programelor de studii din cadrul Catedrei de arte decorative și design vestimentar de la UPSC au participat activ la discuții profesionale, au luat cunoștințe practice din platoul de producere/ design vestimentar și au acumulat informații noi despre prognozarea trendurilor de la marii producător de textile. „Un designer vestimentar profesional, stilist fashion sau producător este obligat să cunoască, la nivel profesional, termenii, compoziția, structurile, procese ale materialelor cu care lucrează, pentru a nu cădea în defenirea neprofesională a termenilor” a conchis proprietara brandului Georgette, dna Georgeta Mir.

Loading