La UPSC, a demarat primul Atelier de Învățare de Mobilizare Mutuală (MML)

În data de 5 octombrie 2023, în cadrul UPSC, a fost organizat primul Atelier de Învățare de Mobilizare Mutuală (MML) în cadrul proiectului H2020 DOORS. La eveniment, au participat circa 25 de reprezentanți ai părților interesate locale, inclusiv, de la Ministerul Mediului, Agenția Apele Moldovei, Serviciul Hidrometeorologic de Stat și Institutul de Ecologie și Geografie.

Echipa națională de proiect, din cadrul Facultății de Geografie, condusă de dl Tudor CASTRAVEȚ, conf. univ. dr., din ea, făcând parte și dna Elena SOCHIRCĂ, conf. univ. dr., Lucia CĂPĂȚÎNĂ, lect. univ. dr., Gherman BEJENARU, conf. univ. dr. și Vitalie DILAN, asist. univ.

Participanții au fost salutați de dna Ludmila ARMAȘU, conf. univ., dr., prorector pentru relații internaționale și cooperare.

Scopul primei runde de ateliere MML a fost de a reuni experți și utilizatori de produse marine, de a crește gradul de conștientizare și de a împărtăși cunoștințe și abilități, folosind principiile de cercetare și inovare responsabilă, de a implica cetățenii și părțile interesate de la Marea Neagră în activități de formare și co-creare participative pentru a asigura adecvarea serviciilor existente și viitoare de infrastructură de cercetare pentru regiunea Mării Negre. Un prim pas în pregătirea scenei a fost făcut prin prezentarea versiunii beta a Sistemului de Sisteme – un produs de bază dezvoltat în cadrul proiectului DOORS (https://www.doorsblacksea.eu/).

Loading