Altețea Sa Regală, Principesa Sofia a României, însoțită de Ambasadorul României Cristian-Leon Țurcanu și alți reprezentanți ai Ambasadei, în vizită la Facultatea de Arte Plastice și Design

Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost onorată, în data de 21 septembrie 2023, să găzduiască vizita oficială a Alteței Sale Regale, Principesa Sofia a României, însoțită de Ambasadorul României Cristian-Leon Țurcanu și alți reprezentanți ai Ambasadei.

Vizita Principesei și a reprezentanților Ambasadei României la Chișinău a prezentat un deosebit și marcant eveniment în istoria Facultății, subliniind importanța pe care o reprezintă educația artistică în societatea contemporană.

Oaspeții au fost întâlniți cu căldură și entuziasm de către echipa academică a Facultății, studenți, masteranzi, cadre didactice. În timpul vizitei, Alteța Sa Principesa Sofia a avut ocazia să viziteze expozițiile noastre de artă și să interacționeze cu studenții, în cadrul atelierelor de studiu. Principesa a manifestat un interes profund pentru creația tineretului studios și pentru proiectele inovatoare ale Facultății, acestea fiind exemple de bune practici nu doar la nivel național, dar și internațional.

Cu pasiune pentru promovarea culturii și a talentului artistic, vizita Principesei Sofia reflectă sprijinul continuu pentru educația în domeniul artelor și a designului. Facultatea de Arte Plastice și Design, UPSC, este dedicată cultivării creativității în rândul tinerei generații, promovării inovației și a valorilor culturale în domeniul educației artistice și stimulează pasiunea și ineditul creativ al studenților.

Administrația Facultății de Arte Plastice și Design, precum și întreaga comunitate academică a Universității, exprimă gratitudine pentru vizită, speranța și disponibilitatea pentru noi colaborări.

Loading