Studenți și masteranzi ai UPSC, participanți la Școala de vară a Universității din Oradea

În perioada 24-27 iulie 2023, un grup de studenți și masteranzi ai Universității Pedagogice de Stat “Ion Creangă” din Chișinău, însoțiți de doamna dr. conf. univ. Dermenji Svetlana, au participat la Școala de vară a Universității din Oradea, România, din cadrul proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0685-Colaborare academică pentru promovarea cunoașterii și dezvoltării sustenabile. 

    Fiind ghidați de către colaboratorii universității: dr. conf. Cristina Matiuța și Oana Bonchis, în cadrul mobilității academice au avut loc mai multe activități: 

  •  întrevederi cu administrația și cadrele didactice ale Universității din Oradea – profesor universitar, dr. ing. habil. Constantin Bungău Rector; decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa; jurnalist, dr. în Istorie Budea Florin;
  •  vizite în sălile de curs, campusurile și biblioteca universitară, Muzeului Țării Crișurilor și  Muzeul Francmasoneriei din Oradea, Sinagoga Mare Ortodoxă din Oradea și alte atracții turistice de importanța istorică. 

În cadrul mobilității a fost accentuată importanța relațiilor de colaborare, a schimbului de experiență și a bunelor practici la nivel academic.

Loading