Mobilități de formare, la Universitatea Cehă de Științe ale Vieții din Praga, Cehia

În perioada 2 – 12 iunie 2023, cadrele didactice ale Facultății de Geografie, Vadim Cujbă, dr., lector univ. și Elena Jechiu asist. univ. au participat la o mobilitate de formare destinată personalului academic, finanțată de programul ERASMUS+ KA107 în cadrul Universității de Științe ale Vieții din Praga, Cehia/ Czech University of Life Sciences Prague – CZU.

Mobilitatea a fost coordonată de dna Vera Potopová Doc. dr. Mgr., Facultatea de Agrobiologie din cadrul Universității de Științe ale Vieții din Praga, la programul de formare 433. Științe ale Pământului.

În cadrul mobilității academice de formare au avut loc mai multe activități, și anume:

– întruniri cu personalul academic din cadrul Universității de Științe ale Vieții din Praga;

– discuții și mese rotunde cu doctoranzii din cadrul Departamentului Agroecologie;

– sesiuni de instruire privind utilizarea platformei web cu referință la datele spațiale agrometeorologice din Cehia, inclusiv editarea și crearea de noi seturi de date spațiale privind culturile agricole în baza diverselor scenarii;

– vizite de studiu la Grădina Botanică a CZU (Vitejte v Libosadu), a laboratoarelor, centrelor de cercetare și producție;

– realizarea aplicațiilor de teren cu vizitarea obiectivelor turistice reprezentative: în regiunea Liberec (castelul regal Bezděz, ecosistemele naturale și antropizate din zonă), în regiunea Bohemia Centrală (stațiunea balneară Podebrady cu castelul Podebradsky, întreprinderea Crystal Bohemia, excursie cu vaporul pe râul Elba și obiective medievale ale orașului Praga.

Obiectivul de bază realizat de echipa UPSC a fost stabilirea de noi oportunități de colaborare și cooperare pentru viitor, inclusiv prin stabilirea planului de activitate privind mobilitățile academice pentru anul academic 2023 – 2024 pentru cadrele didactice și studenții ciclului I – Licență și ciclul II- Master.

Loading