O nouă competiție din seria First Lego League Explore 2023

Duminică, 28 mai 2023, 185 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani, îndrumați de 38 de antrenori, au format 30 de echipe deosebite și au prezentat soluții ingenioase pentru problemele legate de energie.

Cea mai distractivă competiție de robotică, FIRST LEGO League Explore 2023 va ajuta la crearea unui viitor durabil și digitalizat, tema acestei ediții fiind Super Powered.

Evenimentele FIRST LEGO League Challenge Moldova 2023 Super Powered se desfășoară în cadrul Programului Național de studiere a Roboticii Educaționale și sunt organizate sub egida Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul USAID, al Suediei și Marii Britanii în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului. Sponsori ai acestei ediții sunt companiile din sectoarele TIC și energetic: Orange Moldova, Premier Energy Distribution și FFW Agency.

Organizatorii și gazda evenimentelor – Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

______________________

FIRST LEGO League Challenge este cea mai importantă competiție internațională din domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani, care se desfășoară, în prezent, în 110 țări, cu participarea anuală a peste 680 mii de elevi, în cadrul a 3700 de evenimente.

În Republica Moldova, cursul de Robotică este studiat în peste 200 de instituții de învățământ și biblioteci, iar competiția se află la cea de a VIII-a ediție.

Loading