CNIDE „Clasa Viitorului”, la 4 ani de activitate

Astăzi, 19 aprilie 2023, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului aniversează 4 ani de la inaugurare.

În această perioadă, CNIDE „Clasa Viitorului” a crescut o echipă unită și o comunitate de profesori și elevi implicați. Împreună promovăm inovațiile în educație prin utilizarea eficientă a instrumentelor digitale și a abordărilor STEM/STE(A)M în procesul de predare-învățare-evaluare.

Suntem bucuroși să împărtășim câteva din realizările noastre:

  • 534 profesori din școlile din rețeaua „Clasa Viitorului” instruiți cu privire la utilizarea tehnologiilor și designul spațiilor de învățare deschise și flexibile
  • Mai mult de 700  de profesori instruiți în baza programelor Centrului „Clasa Viitorului”
  • 3 ediții ale Programului Național de Alfabetizare Digitală implementate
  • Peste 27.700 de profesori din învățământul general și 10.200 de educatori instruiți
  • 35 de profesori au obținut titlul de Ambasador Digital al Centrului „Clasa Viitorului”.
  • Peste 1.000 de metri pătrați de spații inovative de învățare au găzduit sute de evenimente educaționale, atingând scopul de a fi un mediu de instruire deschis și flexibil, unde profesorii își desfășoară orele, folosind tehnologii digitale cu impact transformativ.
  • 13 cursuri elaborate de formatorii CNIDE
  • 7 cursuri acreditate de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

Toate aceste succese au fost posibile cu sprijinul acordat de către: Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova; Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău; USAID Moldova; Embassy of Sweden in Chisinau; UK in Moldova – British Embassy Chisinau; Innovate Moldova; Orange; Liechtenstein Development Service Moldova; Fundația pentru Dezvoltare; Junior Achievement Moldova.

Astăzi, 19 aprilie 2023, echipa CNIDE „Clasa Viitorului” a fost onorată să primească felicitări din partea a 30 de profesori și 55 de elevi din școlile din rețeaua „Clasei Viitorului”, care au sărbătorit împreună 4 ani de la inaugurarea CNIDE.

În cadrul evenimentului festiv, a fost organizată o activitate, unde tinerii își prezentau proiectele, drept soluții pentru diverse probleme cu care se confruntă societatea.

Entuziasmul elevilor și al profesorilor mobilizează echipa „Clasei Viitorului” să creeze și să dezvolte o comunitate inovativă, care, cu ajutorul tehnologiilor moderne, vor avansa în domeniul digitalizării și vor găsi soluții ale multor probleme.

  • Felicitări! La mai mult și la mai mare, CNIDE „Clasa Viitorului”!
  • Mai multe detalii despre CNIDE „Clasa Viitorului”, aici.

Loading