Facultatea de Filologie și Istorie – Facultatea Forțelor Intelectuale

„Zilele ușilor deschise” la Facultatea de Filologie și Istorie, UPSC, au demarat în atmosfera sfintelor sărbători de Paști – 2023.

Studenți și absolvenți și-au recomandat din convingere facultatea pentru studii filologice și pedagogice de calitate.

Liceenii și  gimnaziștii  prezenți la eveniment au fost ghidați în avantajele programelor de studii și în atmosfera academică de către doamna decan Gabriela Topor și doamna prodecan Olga Boz. Acestea au conceput activitatea ca generatoare de noi și diverse acțiuni ce urmează pe linia directoare a invitațiilor la profesionalizarea de succes a tinerilor pentru viitorul pedagogic al Republicii Moldova.

Primii care au răspuns apelului mobilizator au fost partenerii fideli ai catedrelor specializate – Direcția Educație Strășeni cu eminenta masterandă UPSC (Inter-/transdisciplinaritate și strategii didactice) Lucia Caciuc -Rosioru, care a reperat pentru această întâlnire fabuloșii profesori si elevi ai IPLT „Grigore Vieru” din Șireți; profesorii si elevii LT „Iulia Hasdeu”, Chisinau; IPLT „Olimp”, Sîngerei; Centrului de Excelență în Construcții; IPLT Cișmichioi, r. Vulcănești; IPLT „Alecu Russo”, Chișinău; IPLT „George Meniuc”, Chișinău.

Șefii de catedre ai facultății au specificat rostul instruirilor tinerilor specialiști în spațiul creativității filologice si istorice pe direcția formării si dezvoltării competențelor pentru o carieră didactică relevantă și recunoscută în domeniu.

Cei prezenți s-au pus de acord că organizarea manifestărilor de asemenea anvergură stimulează curiozitatea elevilor actuali și le motivează opțiunea pentru misiunea pedagogică în postmodernitate, fiind și o modalitate dezirabilă de structurare a experiențelor de învățare pentru ghidarea eficientă în carieră.

FFI – un mediu rezilient și de încredere – invită pe fiecare tânăr și tânără să i se asocieze. Urmează activitățile de dezvoltare a Campaniei de Admitere la Facultate!

Loading