Activități extracurriculare de dezvoltare a competențelor de comunicare în limba engleză

Pentru a dezvolta competențele de comunicare scrisă și orală în limba engleză, 𝑪𝒂𝒕𝒆𝒅𝒓𝒂 𝒅𝒆 𝑭𝒊𝒍𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒆 𝑬𝒏𝒈𝒍𝒆𝒛𝒂̆ de la 𝐅𝐚𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐢𝐦𝐛𝐢 𝐬̗𝐢 𝐋𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐒𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐧𝐞, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău în colaborare cu Centrul American din cadrul UPSC, a realizat, în perioada 25 martie – 11 aprilie 2023, un șir de activități.

Webinarul cu genericul: Elevating Your Language Teaching: Proven Strategies for Success – Task Based Approach and Creative Writing. Formatori: Burea Svetlana, dr., conf. univ., Burdujan Radu, dr., conf. univ., desfășurat, în data de 25 martie, în colaborare cu IELTA Moldova.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru profesorii de limbă engleză să își îmbunătățească abilitățile didactice și să își dezvolte noi strategii de predare. Participanții din diverse colțuri ale lumii, precum Peru, Filipine, India, Rusia și multe altele, au fost expuși la strategii dovedite și eficiente care pot fi implementate în mod practic în sala de clasă pentru a îmbunătăți performanța elevilor.

Au urmat și o serie de Sesiuni ale Clubului interactiv de limbă engleză (Interactive English Club) cu Troy și Heidi Jo Darrin – 13 martie, 20 martie, 27 martie, 3 aprilie, 10 aprilie, precum și Sesiunile Talks with Texans cu Josh și Amy Madrid – 21 martie, 28 martie, 4 aprilie, 11 aprilie 2023.

Workshopul cu genericul Culture and Civilization of UK, avându-l invitat special Michael Ots. Participanții, a facilitat particupanților lărgirea horizontulului de cunoștințe în aspectul de cultură și civilizație al Marii Britaniei. Participanții au avut oportunitatea să interacționeze cu vorbitorul nativ cu accent pur britanic, care a dat explicații cu referire la specificul cultural a Regatului Unit, desfășurat în data de 6 aprilie 2023.

Moderatorii evenimentelor: Herța Lilia, dr., conf. univ. și Golubovschi Oxana, dr., conf. univ..

Loading