Bilanțul Săptămânii Limbii Engleze la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, UPSC

La Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, UPSC, Săptămâna Limbii Engleze este pe sfârșite, astfel că, se pot face unele totaluri cu privire la desfășurarea acesteia. Au fost activități și evenimente antrenante și educative pentru toți participanții. Atât studenții facultăților din cadrul UPSC, cât și liceenii din capitală, au avut posibilitatea de a participa la o serie de evenimente pe gustul fiecăruia. Activitățile au demarat cu concursul de gramatică, acțiune bianuală, organizată de către dna Nazaru Cristina și patronată de către întreaga Catedră de Filologie Engleză. 

Următoarea activitate, cu specific de început de primăvară, concursul-recital „Femeie, primăvara, dragostea” a impresionat prin numărul de participanți și textele alese pentru recital, iar juriul a deliberat pentru a nominaliza cei mai buni recitatori. Dna Tataru Nina, alături de cadrele didactice de la Filologie Engleză au întreținut atmosfera și au destins participanții.

Un eveniment-concurs, cu specific de cultură lingvistică engleză, concursul de ortografiere Spelling Bee, desfășurat anual în cadrul săptămânii limbii engleze a adunat studenți și liceeni remarcabili prin rapiditatea și corectitudinea ortografierii cuvintelor în engleză. Atât juriul, cât și moderatoarea evenimentului, dna Mardari Alina, au explorat dicționarele engleze în căutarea celor mai originale și interesante cuvinte.

Finalul săptămânii a venit cu un concurs pe echipe, dedicat filmului american. Studenții s-au amuzat, au demonstrat spirit de echipă și au demonstrat cunoștințe temeinice de cinematografie. Implicarea tuturor cadrelor didactice a bucurat audiența și au relaxat atmosfera.

Săptămâna activităţilor a luat sfârşit prin anunţarea totalurilor concursului de proiecte prin instrumente digitale. Autorii celor mai bune proiecte s-au învrednicit de premii și Diplome. Bilanţul activităţilor a fost încununat marţi, 14 martie, de vizita delegaţiei ambasadei SUA, care a felicitat Centrul American cu ocazia celor 20 de ani de activitate.

Coordonatoarele Centrului, Oxana Golubovschi, dr., conf.univ. şi Lilia Herţa, dr., lector au susținut responsabilii de evenimente şi au asigurat un spaţiu prietenos, studenţi participativi şi resursele necesare.

Loading